Achtergrond afbeelding
Youtube video achtergrond

Muziekclip “De Bas”

De eerste keer dat ik op schoolkamp ging met mijn groep. De eerste keer dat ik dat deed op Curacao. Waar ga je heen? Wat moet je doen? Het was even zoeken, maar al snel vond ik het!
Ik ga met de groep naar Landhuis Ascension. Dat is een supergave lokatie. Een met een verhaal. Daar houd ik van. Kamp is een combinatie van leren, keten, saamhorigheid en van huis weg zijn. Dat alles in een behouden geschiedenis verhaal. Je weet wel, zo’n verhaal wat een heel groot deel van onze geschiedenis kleurt, de geschiedenis van Nederland wel te verstaan, maar waarvan we eigenlijk beschamend weinig terug kunnen zien in de geschiedenis methode. Je raadt het al… de slavernij. 

Maar daar gaat dit verhaal niet over. Dat Nederland en Curacao een band hebben is duidelijk. Dit verhaal gaat over kinderen. Kinderen die waar ook ter wereld kinderen zijn. Gedrenkt in hun woonomgeving. Maar vooral over hoe zij van nature al die invloeden weten te laten worden tot een eigen eindresultaat.

Op het school zongen we graag tijdens de muziekles liedjes van Kinderen voor Kinderen. ‘De Bas’ was erg leuk vonden we en dat zongen we dan ook uit volle borst mee. Erg Nederlands dus daar kon wel een leuke clip met een Caribisch tintje bij. Een top opdracht voor een schoolkamp.
Op iedere plek waar we waren namen we de clip op. Gettoblaster mee en gaan! De kinderen bedachten zelf hoe, wat en waar, er werden echt akkoorden geleerd en dat gaf super leuke creatieve beelden. 
De Montage liet ik over aan mijn privé IT-er. Het resultaat was zelfs zo leuk dat we een hele tijd met onze clip op de homepage van de Kinderen voor Kinderen site heeft gestaan.

Stel kinderen een doel, laat hen hun ideeën daar over gaan en laat hen vrij om er hun eigen saus aan toe te voegen. Of het nu gaat om taal, rekenen of dus een invulling van het schoolkamp met een muziekclip… het resultaat kan je verrassen!