Achtergrond afbeelding
Youtube video achtergrond

Een dag uit het leven van…

Het leuke aan het werken in een ander land dan Nederland is dat je altijd je achtergrond en afkomst meeneemt en dat vermengd met de nieuwe indrukken van je nieuwe woonplaats. Dat doet overigens iedereen hoor. Niet alleen Nederlanders. Alleen laten zij zich minder makkelijk uit hun Nederlandse gevoel praten en houden lekker vast aan al die oerhollandse dingen zoals rookworst, drop of speculaas laten overvliegen, of de bekende feesten te blijven vieren ondanks vreemde blikken van de inwoners uit het land waar ze zijn komen wonen. Laten we dit nu vooral niet doortrekken naar het hier en nu, naar Nederland op dit moment en naar de politiek. Ik wil daar helemaal niet heen. Ik wil nu naar het leuke van al die verschillen tussen landen en hoe we daar de kinderen in kunnen meenemen zoals de Kentalis Dr. P.C.M. Bosschool in Arnhem. 

Een groep leerlingen had het geluk een super leuke juf te hebben die de kinderen iets wilde leren over andere landen en dus contact zocht met mij en mijn groep op Curacao. Het idee was dat ze een themaweek wilde openen met een spannend pakket uit het buitenland… dat zou dus van ons komen. 
We maakten een leuke doos vol met allerlei dingen die typisch Curaçaos zijn. Dus de kinderen leefden zich uit op verhalen, foto’s, brieven, recepten en… een filmpje. 
Een van de opdrachten was een film te maken ‘Een dag uit het leven van…’ om zo een beeld te kunnen krijgen van ons leven op Curacao. Dat liet Kick zich geen twee keer zeggen. Een super creatieve jongen die hier een leuke uitdaging in zag. Hij heeft het heel serieus opgepakt en zie hier het resultaat…

Natuurlijk kregen we na een tijdje een net zo grote doos terug met allemaal typisch Nederlandse dingen zoals drop, Dutch tea, oranje spullen (de kroon heb ik nog steeds!) en natuurlijk tekeningen, brieven en foto’s. Niet heel nieuw natuurlijk voor ons, want we hebben ook een Albert Heijn op Curacao, maar wel een leuke ervaring. En het Skypen was natuurlijk een top afsluiting!