Achtergrond afbeelding

De schoolbanken weer in.

Nadat ik mijn invalbaan verruilde voor weer een vaste groep, kwam ook meteen de mogelijkheid om de schoolbanken weer in te gaan. 

Mijn blik op de horizon was niet veranderd; hoewel sommige mensen dat lastig kunnen begrijpen aangezien je ‘weer gewoon’ voor een groep staat. Mensen zullen altijd hun eigen beelden en ideeeen blijven koppelen aan het gedrag van anderen. ‘Empathie is niet hetzelfde als helderziendheid’ zei een wetenschappper laatst…

Dus in mijn onderzoek naar wat er nog meer mogelijk is binnen het onderwijs kon ik de kweekvijver in springen. Even een beetje poedelen, watertrappelen en drijven in het bad van ‘nieuw leiderschap’.

Vooral het woordje ‘nieuw’ is een interessante ontdekte ik pas in het laatste gesprek wat ik had als afsluiting van dit traject. Het beeld wat ik inmiddels heb ontwikkeld over het leiderschap maar ook over hoe het ook kan, bleek niet helemaal te stroken met het beeld wat degene leek te hebben op het leiderschap. 

Het gaf mij een gevoel van onzekerheid… zie je wel, ik kan dit vast niet. Ik werd er vervelend van, gaf me een zwaar gevoel op de terugweg. Alsof ik als enige niet werd uitgenodigd op het kinderfeestje.

op weg naar huis liep ik het gesprek na, koppelde ik daar ook even mijn eigen gevoelens aan, doorliep ik de 6 maanden die vooraf gingen aan dit gesprek, alle bijeenkomsten van de kweekvijver, ook mijn startgesprek destijds en ineens hoorde ik die ene zin die ook in dit eindgesprek gezegd was door gesprekspartner nummer 2…. ‘soms is een voorbeeld van hoe je wil zijn juist heel duidelijk omdat je weet hoe je juist NIET wil zijn.’

dat is het! Ik heb een beeld, een visie in hoe het kan, anders! En dat voor veel andere mensen misschien nog niet zichtbaar is wil niet zeggen dat die visie nooit uitgevoerd zou kunnen worden. 

Dus hup hup… ik ga ervoor. Ik ga dit leuk vinden, want dat vind ik nu al, ik ga ervoor, omdat ik verder kijk dan alleen de eerst volgende stap nu…. 

en zo niet…. dan neem ik een andere afslag en kom ik ook daar waar ik wil zijn!